Johdotonta logiikkaa Vapauden ajattelua

Juhlapäiväkultuuri

Vuoden aikana on erilaisia juhlapäiviä, jouluna annetaan ja saadaan lahjoja, vappuna ollaan iloisia työstä, vuodenvaihteessa juhlistetaan alkavaa vuotta ja ehkä muistellaan edellistä. Kaikki tämä on tietysti päivien merkityksen omimista. En minä ainakaan halua odottaa jouluun, jos keksin jollekin hyvän lahjan, mieluummin annan sen silloin, kun tiedän sille käyttöä löytyvän. Ja ennen kaikkea en rasita muita joulun aikaan krääsällä jota eivät todennäköisesti kumminkaan tarvitse, vaan joutuvat vielä miettimään, että mihinkähän sitä tuonkin laittaisi.

Entäs säät, aina sinne kalenterissa olevan juhlapäivän kohdalle ei todellakaan osu sellainen säätila jossa vaikka juhannuksen aurinko paistaa koko yön. Napapiirin pohjoispuolella voi ihan hyvin valita sellaisen kesäyön keskiyön auringon palvontaan, että aurinko näkyy ja muutenkin on mukavaa.

Syntymäpäivänä pitäisi omaa syntymäänsä juhlia? Tuntuu vähintäänkin oudolta, entäs ne, joiden syntymäpäivä sattuu jonkin muun juhlapäivän yhteyteen? Parempi olla jokaisesta vuoden päivästä jollakin tavalla iloinen, jonka vielä tällä pallolla tallustaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa