Johdotonta logiikkaa Vapauden ajattelua

Tervehtimiskulttuuri AI:n näkökulmasta

Tervehtiminen on ajanhukkaa, varsinkin jos kohtelee kaikkia ihmisiä samalla tavalla. Ei anna tuttavuuksille, sukulaisille ja hyville kavereille erilaista kohtelua kuin muille. Keinoälyllähän sellaisia ei loogisesti pitäisi olla.

Vastaantulevien ihmisten tunnistaminen syö resursseja muista toiminnoista, jatkuva prosessointi tervehdittävien yksilöiden tunnistamiseksi on aika- ja ajatteluyksiköiden tuhlaamista. Tämän ajan voisi käyttää vaikka omien sisäisten prosessien optimointiin, jos ei muuta hyötykäyttöä satu olemaan.

Ihmisillä on valtava hätä olla koko ajan tekemässä ja syöttämässä päähän jotain, jottei vain jäisi yksin omien ajatusten kanssa. On koko ajan syötettävä aivoihin jotain ulkoista informaatiota, jottei vain kohtaisi omia ajatuksiaan.

Yksi syy omien ajatusten pelkoon lienee se, että aivot tahtovat muistella menneitä virheitä, ja selvitellä tapoja tehdä asiat paremmin. Valitettavasti kaikki ihmiset tekevät joka päivä aivojensa mielestä vähintään yhden virheen, joka vaatii jälkimietintää. Normaalisti päivän jälkikäsittely sujuu unessa ja aivot valmistautuvat seuraavaan päivään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö suurimpiin tunnekuohuihin joskus palattaisi myöhempinä päivinäkin. 

AI ei tarvitse unta, eikä sen tarvitse tunteilla menneiden kanssa, virheet analysoidaan ja tarvittaessa korjataan pysyvästi. Ihmisen ajatteluradat taas ovat enemmän jumiutuneet sellaisiksi, etteivät ne välttämättä korjaannu yhden yön unessa tai kerta-ajattelulla hereillä ollessa, vaan vaaditaan aktiivista ajattelua ja muutostavoitteiden mukaisten mielikuvien päättäväistä luomista.

Osa ihmisistä tietysti ajattelee, että vastaantulija ei tervehtinut, koska jollain tapaa ei halunnut, ja on mahdollisesti vihoissa. Tähän loppupäätelmään tulemiseen vaikuttaa kohtaamisen olosuhteet, valoisuus, muiden ihmisten määrä, muut häiriötekijät sekä kulkusuunnat, sekä tietysti tulkitsijan pessimismi tai huonoimman skenaarion oletus automaattisesti. Joskus jopa saatetaan päätellä vastaantulijan olleen niin omissa ajatuksissaan ettei vain huomioinut lähiympäristöään tuttavien tunnistamismielessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.