Johdotonta logiikkaa Vapauden ajattelua

Rypsi se teidän suolianne rapsii...

Kuten tunnettua, ihmisillä menee yleensä hieman aikaa tottua uusiin ravinteisiin, kuten esimerkiksi maito, tai viljatuotteet. Nykyäänhän ei valitettavasti saa kaupasta juurikaan muunlaisia leivänpäällysteitä kuin rypsi/rapsiöljyä sisältäviä levitteitä. Rypsi/rapsiöljyt ovat suolistolle aika uusi tuttavuus, joten jos mahaa jokin vaivaa, kannattanee ainakin aamuista jättää rypsi/rapsiöljy pois. Aamupalan yhteydessä nautittu voi vähentää elimistön tarvetta tuottaa tarvittavaa kolestrolia. Aamun rasvat eivät jää suonten seinämiin majoittumaan, kun jotain liikuntaa yleensä päivän aikana harrastetaan. 

Yleisesti ottaen kaikki puolen vuosisadan sisään ravintoon ilmestyneet uudet ainekset vaatinevat jonkinnäköistä tauottelua, jotta elimistö voi niiden aiheuttamista vaurioista palautua. Muutaman päivän tai viikon paastokin voi olla hyvä ratkaisu, jos siihen vain tottuu. Siis oikea paasto, ei mikään syömmepä yöllä paasto...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Millä asiantuntemuksella tai tiedolla perustelet sanomasi?

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Logiikallahan sitä, omat suolistovaivat paranivat Ryps/rapsin käyttöä tarkkailemalla ja vähentämällä.
Nyt vain odotan, että joku "asiantuntija" todistaa aukottomasti väitteeni vääräksi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kokeilin tässä banaani-kananmuna-ruokavaliota. En huomannut minkään vaivani helpottavan havaittavissa määrin, joten tästä päätellen ei minua rapsi- tai rypsi haittaa, eikä muukaan syötävä. Ei tällä tietenkään voi sulkea pois toisten ihmisten ruokakokemuksia.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Kokeilun pituus voi olla ratkaiseva tekijä, pelkkä suolistobakteerien lajien määrien suhteiden muuttuminen vienee helposti ensimmäisen viikon.
Lähinnä heitin mahavaivaisille yhden kokeiltavan vaihtoehdon korjata tilanne. Monilla itsediagnosoitu gluteeniherkkyys taitaa kumminkin olla jatkuvan öljyliotuksen heikentämää suolenpätkää.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset