Johdotonta logiikkaa Vapauden ajattelua

Haluaisitko puhelimesi akun kestävän 3 viikkoa?

Kaiholla moni muistelee aikaa kun puhelinta tarvitsi ladata vain kerraan viikossa tavallisessa käytössä, siitä on aikaa jo  kauan. Aika joka ei kai koskaan palaa? Akkujen kapasiteetti ja koko on kumminkin kasvanut, joten jotain hämärää asiassa on?

Minuahan jokapäiväinen lataaminen ei kyllä kiinnosta, joten asetuksia sitkaasti säätämällä syylliset ovat paljastuneet ja akunkesto tavallisessa android kapulassa on nyt vähintään 3 viikkoa. Valitettavasti päivitykset ja ohjelmistot yrittävät laittaa kaikki virtasyöpöt aina tilaisuuden tullen takaisin päälle. Virtasyöpöistä pahin on avustettu paikannus Wi-Fi verkkojen avulla. Tämä asetus löytyy tietysti paikannuksesta, eikä wifin asetuksista, joten wifin käytöstä poisto wifin asetuksista ei riitä poistamaan avustettua paikannusta, jonka takaisin päälle hyppäämisen tunnistaa helposti akunkeston romahtamisesta. Ymmärrän tietysti, että mainostuloilla ja ihmisistä kerätyn datan myynnistä pääosan tuloistaan saava yritys hieman akkua käyttää omiinkin tarkoituksiinsa, mutta että akun keston romahdutetaan yli 95%?

Tietysti itse poistin käytöstä myös wifin, bluetoothin, paikannuksen ja asetin verkkotilaksi 2G vaikeammilla verkko-olosuhdealueilla. Datasiirtoa ei ole pakko katkaista, mutta tietty senkin voi tehdä siksi aikaa, kun sitä ei käytä.

Jos puhelinta käyttää vain puhelimena, ja poistaa mms asetukset käytöstä, niin huoletta voinee päivityksetkin ottaa pois käytöstä, ja näin estää jatkuvan asetusten läpikäyntirumban.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Räpläsin vähän puhelintani tuon blogisisältösi perusteella ja huomasin, että jos otan WLAN -sovelluksen pois käytöstä, niin Windows ilmoittaa sitten:

"Kun pidät WLAN-yhteyden käytössä voit säästää akkuvirtaa ja vähentää matkapuhelinverkon datayhteyden käyttöä. Voit valita itse milloin haluat ottaa sen uudelleen käyttöön."

Onko tuossa ilmoituksessa virhe? Pitäisikö siinä lukea: "Kun pidät WLAN -yhteyden pois käytöstä voit säästää akkuvirtaa ja...?"

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Windows puhelimia en ole asian tiimoilta testaillut, vain androideja. Jos wifi on hyvin toteutettu ja hyvällä signaalialueella, niin huonon kuuluvuusalueen mobiilidata syö varmasti enemmän virtaa.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Jos WLAN:in laittaa pois päältä, älykännykkä hoitaa kaikki internet-tapahtumat radioverkon kautta, jolloin tehonkulutus on on käsittääkseni moninkertainen ,koska lähin linkkiantenni voi olla kilometrien päässä.
Oma tai vieras WLAN-verkko on muutaman metrin päässä.

Omistan itse ( jääräpää ) ihan Nokian peruspalikan ilman mitään älliä,ei edes kameraa, mutta emännän älyvärkkiä olen joutunut ihan tarpeeksi räpläämään , viimeksi eilen oli etsittävä apsi ,jolla doxc-tiedostot avautuvat :

Olen siinä käsityksessä,että esimerkiksi noiden apsien lataus ja muu päivittely ei edes onnistu , jos älykapula ei ole WLAN:issa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Eikös paha virtasyöppö ole yli viiden tuuman näyttö? Sitähän tarvitsee juuri silloin, kun niitä sovelluksia katselee.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Näytön kirkkauden säädöllä pienemmäksi voi säästää näytön käyttämää virtaa, yleensä puhelimet kumminkin ovat lepotilassa ja näyttökin on poissa päältä.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Juu, mutta esim. itse käytän puhelimelta lukuisia somekanavia, digilehtiä, blogeja sekä sähköpostia niin kyllä se näyttö on päällä aika usein.
Aika harvoin tulee enää tekstaria tai soittoja paitsi puhelinmyynnistä. Kaikki viestit ystäviltä, sukulaisilta tulee somekanavien kautta joten pitää olla tuntosarvet päällä.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas Vastaus kommenttiin #14

No kyllä sitte vainki jouvut alavarhinsa kapulaa piuhasa pitämhän.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #16

Eli vinkki on, että käytä puhelinta vain soittamiseen? Sitä varten taidetaan myydä joitain parin kympin mummopuhelimia erikseen.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas Vastaus kommenttiin #17

Eiks oliski kätevä sellanen mummopuhelin, jonka sais käden käänteessä nykyaikaiseksi intternettikapulaksi? Ja halutessaan takaisin mummoilutilaan?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #18

Hieno idea. Teknisesti toteutettavissa. Esim. lentotila-näppäimeen vaihtoehto että puhelut ja tekstarit tulee läpi.
Tästä ei varmasti Googlet ja muut tietojemme eteenpäin kaupittelijat tosin tykkäisi.

Itsellä on tosin somekeskusteluja ja sähköposteja käynnissä ja saatan tarkistaa ilmoitukset kommenteista milloin tahansa. Tietoisena siitä että akku kuluu ja isoveli valvoo.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Paitsi, että mummopuhelimessa pitäisi olla painettavat näppäimet myös.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #20

Ne voisi olla vedettävissä esiin kuin jossain Nokian mallissa oli.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Lisäksi voisi olla nappi, josta painamalla syöksyisi esiin laajennettu näyttö puhelimen yläpuolelle. Sitä voisi hyödyntää sitten myös siinä älypuhelinpuolella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Periaatteessa ei ole kovin vaikeata laittaa puhelinta aina yöksi lataukseen, kun sitä usein käytetään joka tapauksessa sängyn vieressä herätyskellonakin. Joskus matkoilla tulee kyllä ongelma niin sanotuissa paremman tason hotelleissa, joissa jotain yölamppua lukuunottamatta kaikki muu sähkö katkaistaan "pääkytkimestä" kerralla. Sen jälkeen ei kännykkäkään enää lataudu. Yleensä sen voi sitten viedä latautumaan kylpyhuoneen pistokkeeseen, mutta sieltä käsin se ei enää toimi herätyskellona ...

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Tuskin haluat myöskään laskea paljonko käytät vuodessa aikaa puhelimen lataukseen laittamiseen? Tai kuinka paljon ajatuksesi pyörivät ajatuksessa "pitääpä muistaa laittaa puhelin yöksi lataukseen". Jos puhelin toimii koko matkan virtakatkoitta, on herätyskellotoimintokin luotettavampi. Netin selaukseen ynnä muihin virtasyöppötouhuinin kannattaa olla joku muu laite matkassa, kuin herätyskello?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minun puhelimessa lataus kestää noin kuukauden ja puhelinlasku on noin 50 euroa vuodessa. Repikää siitä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eivätkö blogeihisi ottamat kuvat olekaan kännykällä otettuja?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eivät ole kännykkäkuvia, pidän kännykkää vain pakkoraossa, eli en juuri koskaan mukana.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

Mikäs se semmoinen rako on? ;)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

No, minun Apleni tarvitsee latausta n kerran viikossa; minulle riittää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Luin tuosta ensin vahingossa, että minun "appeni" tarvitsee latausta kerran viikossa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kerran vuorokaudessa latausta vaativa laite on hiukka niukka, mutta jos sitten lataus kestää reippaasti yli viikon käytön, niin eihän siihen synny rytmiä ja sitten kuitenkin akku loppuu?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Juuri näin. Ne vanhat kapulat sammuivat aina tien päällä kun sitä ei muistanut säännöllisesti ladata tai seurata akun tilannetta.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Tuosta voisi olla ihan järkevä variaatio älykamera, jonka akku kestää pidempään. Minä nimittäin ostin aika äskettäin Microsoft Lumia 950XL:n lähinnä sen kamera-ominaisuuksien tähden. Olin kyllä toivonut, että sen avulla olisi voinut myös tallentaa skypen videopuheluita, mutta ilmeisesti siitä tai siis sen ohjelmistosta on poistettu kaikki mahdollisuudet tallentaa mitään puheluita. Ainakin lehtitietojen mukaan se olisi ollut mahdollista silloin, kun se ilmestyi.

Minulla on myös Android-puhelin, jota en ole käyttänyt juuri muuhun kuin kuvaamiseen. Skypen kanssa se on näppärämpi kuin tabletti, mutta kun on tabletti, ei puhelimia viitsi käyttää kovinkaan moneen asiaan. Sitten minulla on vielä Jolla, jota käytän käytännössä vain puheluihin ja mobiilidatan jakoon muille wifin kautta. Verkon jako on siinä minulla ainoa toiminto, jonka olen huomannut kuluttavan akkua nopeasti.

Lumia on noista laitteista ainoa, joka minun käytössäni kuluttaa akun tyhjäksi jo muutamassa päivässä. Nyt kun Microsoft jo poistaa omia Windows phone -ohjelmia, ei oikein jää jäljelle kuin kamera. Valokuvat ja filmit saa siirrettyä USB-kaapelilla eli se ei tarvitse mitään langattomia yhteyksiä. Pitänee kokeilla..

Aika tyypillistä Microsoftin käyttöjärjestelmille. Minulla oli tai itse asiassa on edelleen Fujitsun tallentava digiboksi tai itse asiassa Celeron-pohjainen multimediatietokone, jossa käyttöjärjestelmänä oli Windows embedded. Se tallensi TV-ohjelmien tekstitykset jossain niin ihmeellisessä formaatissa, että ne ei muualla toistu kuin sillä itsellään. Sitten kun sen kiintolevy meni rikki, otti hieman päähän.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset